Kuracie pečienky pod krídlom vyprážané fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. februára 2016

Dnešné sobotné leňošenie tak trošku rýchle a chutne..z kuracích krídielok a pečienok...

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
podľa chuti
1 ks
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká som umyla, osušila...taktiež aj pečienky..krídelká som obrátila na vnútornú stranu...do pazuchy som položila pečienku...

    Kuracie pečienky pod krídlom vyprážané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a koniec krídelka som prehla cez pečienku a uložila za veľký kĺb...to tam pekne pasuje..tenký koniec krídelka sa dá sa zahnúť a drží pečienku, aby nevypadla počas obaľovania..namočila som do rozšľahaného vajca , obalila v stúhanke a vyprážala pod pokrievkou v horúcej masti..

    Kuracie pečienky pod krídlom vyprážané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokiaľ sa krídelká vyprážali, opiekla som si na masti aj zemiaky pokrájané na kolieska...podávala som so zaváranými baraními rohmi... dobrú chuť..

    Kuracie pečienky pod krídlom vyprážané (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
tak toto som naposledy jedla asi tak pred sto rokmi, ked babka chovala kury, obcas sme mali vyprazane kurca a o tie kridla bola vzdy bitka :-), vratila si ma v spomienkach do detstva, veru dala by som si taky obed velmi rada
ja som kedysi veľmi dávno plnila pod kožu krídielka rožkovo pečienkovou plnkou, smažené som tiež veru sto rokov a jednu zimu nerobila, ale za to chute si mi urobila
@mesiar50 , no a to bola Lacko celkom iná chuť z domácej hydiny...viem, chovali sme všetko na dvore je mi známa chuť a s tým, čo sa dnes predáva, sa to nedá ani porovnať...takže ďakujem pekne aj za spomienky.-)

Pridaj komentár k receptu: