Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou

Autor receptu: klimeczek

Jeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol na návšteve u známych kde som varil štýlom "čo zásoby núkaju" a vzniklo toto mňamko.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme v mierne osolenej vode al dente. Scedíme a zmiešame s pestom ktoré si pripravíme s mletých piniových alebo iných orieškov, olivového oleja, bazalky a cesnaku a nastúhaného parmezánu. Ja pridávam aj rukolu. Pridáme rozpolené malé cherry paradajky a na malé kúsky nakrájané sušené paradajky.Naservírujeme na tanier. Posypeme rukolou a hoblinkami s parmezánu
  2. V miske si urobíme marinádu s olivového oleja, medu, papriky, kari, mletého čierneho korenia a čertvo mletého čili. Kuracie kúsky v nej obalíme a s prudko opečieme zo všetkých strán. Horúce obalíme v na sucho opečenom sezame a navrstvíme na cestoviny. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM !