Kuracie kung-pao

tinca - fotkaTinca, 6. februára 2012 14:55
Ďalšie recepty »
Kuracie kung-paoFoto: tinca

Recept mám z jednej prílohy "Čína tá pravá" a v kombinácii s ryžovými rezancami chutila znamenite.

3-4
porcie
20 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks /alebo 2 bielky/
1 KL
2 ks
2 PL
1 PL /dezertné/
1 PL /biely/
2 PL
60 g opražené
1 KL /glutasoľ/ nemusí byť
 /petržlen/ na ozdobu
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske rozmiešame vajce so soľou a lyžičkou solamylu na kašičku. Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hod. marinovať. Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.

  2. 2

    Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.

  3. 3

    Na wokovej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Po chvíli pridáme zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme. Nakoniec pridáme trocha wei-su, nemusí byť, ja glutasoľ tiež nepridávam.

  4. 4

    Podávame s ryžovými rezancami, ktoré pripravíme dľa návodu, alebo s ryžou. Ozdobíme vňaťou koriandra,alebo petržlenu. Dobrú chuť!

    Kuracie kung-pao - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist