Foto: tinca
Recept mám z jednej prílohy "Čína tá pravá" a v kombinácii s ryžovými rezancami chutila znamenite.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks /alebo 2 bielky/ |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL /dezertné/ |
|
1 PL /biely/ |
|
2 PL |
|
60 g opražené |
|
1 KL /glutasoľ/ nemusí byť |
|
/petržlen/ na ozdobu |
|
|
Postup
-
1
Prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske rozmiešame vajce so soľou a lyžičkou solamylu na kašičku. Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hod. marinovať. Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.
- 2
Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.
- 3
Na wokovej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Po chvíli pridáme zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme. Nakoniec pridáme trocha wei-su, nemusí byť, ja glutasoľ tiež nepridávam.
- 4
Podávame s ryžovými rezancami, ktoré pripravíme dľa návodu, alebo s ryžou. Ozdobíme vňaťou koriandra,alebo petržlenu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu