« Naspäť na tento recept

Kuracie kung-pao verzia na vytlačenie

Recept mám z jednej prílohy "Čína tá pravá" a v kombinácii s ryžovými rezancami chutila znamenite.

Autor receptu: tinca

Postup receptu

Prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske rozmiešame vajce so soľou a lyžičkou solamylu na kašičku. Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hod. marinovať. Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.

Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.

Na wokovej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Po chvíli pridáme zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme. Nakoniec pridáme trocha wei-su, nemusí byť, ja glutasoľ tiež nepridávam.

Podávame s ryžovými rezancami, ktoré pripravíme dľa návodu, alebo s ryžou. Ozdobíme vňaťou koriandra,alebo petržlenu. Dobrú chuť!
Kuracie kung-pao - obrázok 4

Suroviny




3-4
porcie
20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist