Kuracie kung-pao

Autor receptu: tinca

Recept mám z jednej prílohy "Čína tá pravá" a v kombinácii s ryžovými rezancami chutila znamenite.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske rozmiešame vajce so soľou a lyžičkou solamylu na kašičku. Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hod. marinovať. Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.
  2. Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.
  3. Na wokovej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Po chvíli pridáme zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme. Nakoniec pridáme trocha wei-su, nemusí byť, ja glutasoľ tiež nepridávam.
  4. Podávame s ryžovými rezancami, ktoré pripravíme dľa návodu, alebo s ryžou. Ozdobíme vňaťou koriandra,alebo petržlenu. Dobrú chuť!