Kuracie kung-pao
Autor receptu: tinca
Recept mám z jednej prílohy "Čína tá pravá" a v kombinácii s ryžovými rezancami chutila znamenite.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske rozmiešame vajce so soľou a lyžičkou solamylu na kašičku. Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hod. marinovať.
Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.
- Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.
- Na wokovej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Po chvíli pridáme zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme. Nakoniec pridáme trocha wei-su, nemusí byť, ja glutasoľ tiež nepridávam.
- Podávame s ryžovými rezancami, ktoré pripravíme dľa návodu, alebo s ryžou. Ozdobíme vňaťou koriandra,alebo petržlenu. Dobrú chuť!