Pečené kuracie krídelká

Kuracie krídla v jahodovej marináde

Autor receptu: redakcia

Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ rád experimentujem nasladko i naslano, napríklad v pácoch či dipoch.

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najskôr rozmixujeme avokádo s cesnakom, octom, so zázvorom a s hnedým cukrom. Pridáme polovicu jahôd, rozmixujeme a zmesou namarinujeme kuracie krídelká. Marinujeme minimálne 12 hodín v chladničke.
  2. Potom kuracie krídla uložíme na naolejovaný plech, osolíme, okoreníme, a posypeme chia semienkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme zvyšnú časť nakrájaných jahôd.
  3. Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Po upečení posypeme modrým syrom. Odporúčanou prílohou je jazmínová ryža.