Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to jednoduchá a rýchla príprava.
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer si pripravíme krídelka,očistíme a konce odrežeme (tretiu časť).Pripravíme marinádu ,premiešame a necháme cez noc v chlade.
- Na druhý deň,dáme krídielka na panvicu ,aj s marinádou a z obidvoch strán ich opečieme.Podlejeme vodou(asi 1 dl) a prykryté dusíme 15-20 min.
- Medzi tým si opražíme na oleji tarhoňu.Osolíme a opepríme,od oka.
- Ked je tarhoňa pekne zafarbena do hneda, podlejeme horúcou vodou.(6 dl)
- Vo vode sa varí 6-8 min.POtom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 15-20 min,aby sa voda vstrebala do tarhone. Podavame s uhorkovým šalátom.