Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Je to jednoduchá a rýchla príprava.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer si pripravíme krídelka,očistíme a konce odrežeme (tretiu časť).Pripravíme marinádu ,premiešame a necháme cez noc v chlade.
  2. Na druhý deň,dáme krídielka na panvicu ,aj s marinádou a z obidvoch strán ich opečieme.Podlejeme vodou(asi 1 dl) a prykryté dusíme 15-20 min.
  3. Medzi tým si opražíme na oleji tarhoňu.Osolíme a opepríme,od oka.
  4. Ked je tarhoňa pekne zafarbena do hneda, podlejeme horúcou vodou.(6 dl)
  5. Vo vode sa varí 6-8 min.POtom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 15-20 min,aby sa voda vstrebala do tarhone. Podavame s uhorkovým šalátom.