Foto: danda3
Ďalšia obľúbená úprava kuracieho mäsa v našej domácnosti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso si pomelieme alebo si pomôžeme takýmto mixérom.
-
2
Pridáme k nemu pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie podľa chuti, vňaťku a dobre premiešame.
-
3
Ruky si potrieme olejom a z masy vyformujeme fašírky.
-
4
Panvicu necháme dobre rozohriať, potrieme troškou oleja a dáme piecť fašírky, necháme ich najskôr zatiahnuť, potom panvicu prikryjeme.
-
5
Keď sú opečené, otočíme ich na druhú stranu a necháme dopiecť, celé opekanie trvá cca 15 minút.
-
6
Medzitým som si opláchla šampiňóny a pokrájala ich na štvrťky. Hotové fašírky vyberieme a uchovávame v teple. Na troške oleja restujeme šampiňóny, neprikrývame, nepodlievame, miešame.
-
7
Keď sú opečené, pridáme soľ, rascu a víno, necháme vydusiť.
-
8
Do hotových dáme vňaťku podľa chuti. Ak máte radi omáčky, do šampiňónov môžete pridať smotanu na varenie, povariť, v tom prípade nedávame vňaťku, ale ochutíme octom. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo len s chlebom.
fašírky sa mi páčia a keďže mleté mäso mám rada, určite ich spravím.
@rea Ďakujem aj za Tvoj recept, niekedy vyskúšam, pór milujem.♥