Kuracie fašírky s restovanými šampiňónmi
Autor receptu: danda3
Ďalšia obľúbená úprava kuracieho mäsa v našej domácnosti.
5 porcií |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso si pomelieme alebo si pomôžeme takýmto mixérom.
- Pridáme k nemu pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie podľa chuti, vňaťku a dobre premiešame.
- Ruky si potrieme olejom a z masy vyformujeme fašírky.
- Panvicu necháme dobre rozohriať, potrieme troškou oleja a dáme piecť fašírky, necháme ich najskôr zatiahnuť, potom panvicu prikryjeme.
- Keď sú opečené, otočíme ich na druhú stranu a necháme dopiecť, celé opekanie trvá cca 15 minút.
- Medzitým som si opláchla šampiňóny a pokrájala ich na štvrťky. Hotové fašírky vyberieme a uchovávame v teple. Na troške oleja restujeme šampiňóny, neprikrývame, nepodlievame, miešame.
- Keď sú opečené, pridáme soľ, rascu a víno, necháme vydusiť.
- Do hotových dáme vňaťku podľa chuti. Ak máte radi omáčky, do šampiňónov môžete pridať smotanu na varenie, povariť, v tom prípade nedávame vňaťku, ale ochutíme octom. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo len s chlebom.