Foto: svetlana9
Keď varím, receptov sa pridržiavam len tak spolovice, ostatné je už moja fantázia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 dg |
|
1 ks veľká |
|
3 ks stredné |
|
na dno kastróla |
|
4 menšie rozlomené kusy |
|
1 KL |
|
400 gr surova |
|
na dno kastróla |
|
3 KL |
|
1 KL |
|
3/4 litra -do pečienky |
|
1 liiter -do ryže |
|
Postup
-
1
Pečienku občistíme, nakrájame na tzv. rezance.
-
2
Do kastróla nalejeme na dno olej. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, tiež jablká obielené, zbavené jaderníkov a pokrájané na osminky.
-
3
Podusíme do sklovita. Nasypeme pečienku, vhodíme rozlomené bobkové listy. Premiešame a necháme pretepliť.
-
4
Podlejeme horúcou vodou - dusíme asi 10 minút, aby pečienka nebola krvavá. Potom pridáme kávovú lyžičku soli - necháme prevrieť a vypneme oheň. Podávame s dusenou ryžou, ako príloha sterilizované uhorky.
-
5
PRÍPRAVA RYŽE: ryžu opláchneme a asi 5 minút necháme namočenú vo vode.
-
6
Na dno kastróla nalejeme olej. Vysypeme zliatu ryžu, pridáme vegetu a soľ.
-
7
Miešame kým sa nevyparí voda z ryže, ktorá tam ostala po namočení. Pozor, aby nám to neprihorelo.
-
8
Zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a na miernom ohni varíme asi 8 minút.
-
9
Potom oheň vypneme a ryžu odkryjeme - nech sa odparí.
-
10
Môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu