Kuracia pečienka na jablkách (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Keď varím, receptov sa pridržiavam len tak spolovice, ostatné je už moja fantázia.

5
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pečienku občistíme, nakrájame na tzv. rezance.
  2. Do kastróla nalejeme na dno olej. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, tiež jablká obielené, zbavené jaderníkov a pokrájané na osminky.
  3. Podusíme do sklovita. Nasypeme pečienku, vhodíme rozlomené bobkové listy. Premiešame a necháme pretepliť.
  4. Podlejeme horúcou vodou - dusíme asi 10 minút, aby pečienka nebola krvavá. Potom pridáme kávovú lyžičku soli - necháme prevrieť a vypneme oheň. Podávame s dusenou ryžou, ako príloha sterilizované uhorky.
  5. PRÍPRAVA RYŽE: ryžu opláchneme a asi 5 minút necháme namočenú vo vode.
  6. Na dno kastróla nalejeme olej. Vysypeme zliatu ryžu, pridáme vegetu a soľ.
  7. Miešame kým sa nevyparí voda z ryže, ktorá tam ostala po namočení. Pozor, aby nám to neprihorelo.
  8. Zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a na miernom ohni varíme asi 8 minút.
  9. Potom oheň vypneme a ryžu odkryjeme - nech sa odparí.
  10. Môžeme servírovať. Dobrú chuť.