Gulášová polievočka s kuracím mäskom. Zdravá, chutná, jemná a rýchla! Chutí inak ako z bravčoviny a hovädziny...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g, bez kosti |
|
1 ks, väčšia |
|
2-3 PL |
|
1 ks, veľká |
|
5 strúčikov |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
200-300 g |
|
Na zahustenie: | |
|
|
|
|
Na dochutenie: | |
4-5 strúčikov |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia opláchneme pod vodou a nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak na plátky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme ju do sklovita. Pridáme cesnakové plátky, sladkú papriku, drvenú rascu a ešte krátko popražíme. Vložíme kuracie mäsko, premiešame ho a cibuľovo-cesnakovej zmesi opražíme ho cca 5 minút. Mäso zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Stíšime plameň, prikryjeme pokrievkou a mäsko dusíme do mäkka cca 40 minút.
- 2
Očistíme a umyjeme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky, polievku privedieme do varu a varíme ešte 10 minút. Po 10tich minútach, keď je mäsko so zemiačkami mäkkučké, pridáme do polievky múku, ktorú sme rozmiešali s vodou. Premiešame.
- 3
Polievku nakoniec dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Ešte krátko povaríme. Ak treba, podľa chuti pridáme ešte soľ. Dobrú chuť!
- 4
Na diétnejší spôsob (šetriaca diéta) si túto polievku robím bez cibule a cesnaku tak, že mäsko vložím do hrnca, posypem ho paprikou, rascou, zalejem vodou, osolím a ďalej pokračujem tak ako v tomto recepte. Diétnu polievku ochucujem už len majoránkou a keď treba ešte troškou soli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu