Kuracia gulášová polievka

Autor receptu: glosterka

Gulášová polievočka s kuracím mäskom. Zdravá, chutná, jemná a rýchla! Chutí inak ako z bravčoviny a hovädziny...

6-8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia opláchneme pod vodou a nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak na plátky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme ju do sklovita. Pridáme cesnakové plátky, sladkú papriku, drvenú rascu a ešte krátko popražíme. Vložíme kuracie mäsko, premiešame ho a cibuľovo-cesnakovej zmesi opražíme ho cca 5 minút. Mäso zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Stíšime plameň, prikryjeme pokrievkou a mäsko dusíme do mäkka cca 40 minút.
  2. Očistíme a umyjeme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky, polievku privedieme do varu a varíme ešte 10 minút. Po 10tich minútach, keď je mäsko so zemiačkami mäkkučké, pridáme do polievky múku, ktorú sme rozmiešali s vodou. Premiešame.
  3. Polievku nakoniec dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Ešte krátko povaríme. Ak treba, podľa chuti pridáme ešte soľ. Dobrú chuť!
  4. Na diétnejší spôsob (šetriaca diéta) si túto polievku robím bez cibule a cesnaku tak, že mäsko vložím do hrnca, posypem ho paprikou, rascou, zalejem vodou, osolím a ďalej pokračujem tak ako v tomto recepte. Diétnu polievku ochucujem už len majoránkou a keď treba ešte troškou soli.