Slaná bábovka

Kuracia bábovka

Autor receptu: redakcia

90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso pokrájame na menšie rezne, ktoré osolíme a okoreníme. Syr nastrúhame, salámu vcelku nakrájame na hranolčeky a pažítku nasekáme.
  2. Pripravíme formu na bábovku, vyložíme ju papierom na pečenie. Na spodok formy naukladáme kuracie rezne. Na rezne poukladáme hranolčeky salámy, rozbijeme celé vajcia, posypeme syrom, pažítkou, ktorou nešetríme, a prikryjeme plátkami slaniny.
  3. Naukladáme ďalšiu vrstvu kuracích rezňov – medzi rezne môžeme vložiť plátky slaniny a vrch posypeme nastrúhaným syrom, pažítkou a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme do rúry a pečieme zhruba 1,5 hodiny pri 180 °C.