Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou

patrick - fotkapatrick, 25. novembra 2012
Kurací steak s brokolicovým pyré a šampiňónovou omáčkou
Foto: patrick

Jednoduché a chutné jedlo rýchlo pripravené, presne tak ako to mám rád :-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 g
Brokolicové pyré:
300 g
15 g
šampiňónová omáčka:
100 g
1 ks
1 strúčik
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia prerežeme vodorovne na polovicu, osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán a opražíme sprudka na olivovom oleji cca 3 minúty z každej strany (záleží od šírky kuraťa, nenechávajte ho tam však dlhšie pretože kuracie prsia veľmi ľahko môžeme úplne vysušiť a potom už nechutia dobre)

  2. 2

    Ryžu dáme do kastróla, osolíme, okoreníme pridáme vodu ( ja dávam 1 časť ryže a 1,5 časti vody) pre vôňu môžeme pridať kardamón ktorý trochu roztlčieme aby sa uvoľnila aróma a celý badián, ktoré po uvarení odoberieme. Varíme tak, že ryžu prykrijeme pokrievkou, zapneme sporák na najvyšší plameň a hneď ako nám voda začne vrieť stíšime a necháme na miernom plameni cca 15 minút, je dôležité nedávať dole pokrievku z kastróla počas varenia.

  3. 3

    Na brokolicové pyré uvaríme brokolicu v osolenej vode domäkka cca 4 minúty. Odložíme si trochu vody v ktorej sa varila a scedíme. Dáme do vysokej nádoby, pridáme trochu vody podľa potreby, soľ korenie a nastrúhaný muškátový oriešok a pomocou ponorného mixéra spravíme pyré. Keď ho máme hotové tak pridáme ešte nastrúhaný syr pecorino, preto so soľou na začiatku opatrne.

  4. 4

    Na šampiňónovú omáčku si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny, maslo a trochu vorchestrovej omáčky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a redukujeme do požadovanej konzistencie.

Diskusia k receptu

3sandra3
Patrick... to si týmto receptom ulahodil našim chuťovým pohárikom... výborný recept,,, varím čo najskôr....
afataga
dobre si to uvaril a chcem ta pochvalit, ze konecne mas biely tanier, hned to inak ukaze :-)
patrick
@3sandra3 tak to som rád :-) je to výborné jedlo podľa mňa :-) @remcula ďakujem :-) aj keď na takej úrovni asi ešte nie ale pomaličky sa tomu chcem priblížiť @afataga ďakujem :-) a keď je aj hranatý tak sa dá aj lepšie prezentovať to jedlo podľa mňa :-)
eva53
veľmi pekný receptík aj obrázok, ale ja by som pre 4 osoby použila iba 100 g ryže , aj z toho mi stále zvýši, ale možno ste lepší jedlíci ako my :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha