Kurací špíz
Autor receptu: wivi
Rýchly obed alá čo dom dal... Moja prvotina :)
6-8 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180-220 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájeme na štvrtky dáme na plech. Zemiaky osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, polejeme olejom (primerane) a pridáme trochu vody. Všetko spolu premiešame a dáme do trúby na 180-200 °C, cca 20-30 min. Ja pred koncom pečenia posypem zemiaky postrúhaným eidamom.
- Pripravíme si z grilovacieho korenia, oleja a trochu vody marinádu. Ja som pridala aj cesnak, u nás doma je skoro v každom jedle :) Kuracie prsia nakrájame na kocky a naložíme do marinády, dáme do chladničky na pol hodinku. Zatiaľ si nakrájame slaninu, papriku, paradajky a cibuľu na kocky. Zemiaky nakrájame na kolieska.
- Kuracie mäso vytiahneme a začne striedavo napichovať na špajdle al. ihlice. Ja na konce dávam zemiaky, aby mi držalo pokope. Napichujeme pokiaľ máme čo napichovať :) Dáme na panvicu opiecť z každej strany, poukladáme na plech, pridáme zvyšnú marinádu a trochu vody a dáme dopiecť do trúby asi na 15-20 min. na 220°C. Ako prílohu môžeme dať zemiaky al. ryžu.