Kurací guľáš pikantný

Autor receptu: patroveckypitrs

Bol piatok a sviatok predlžený víkend tak sme vychutnávali voľno a oddych, ktorý skončil asi o 10:45 po telefonáte v ktorom znelo asi o 13:00 sme u Vás čakajte. No paráda 11 ľudí a ja som nevaril veď bolo od štvrtku.Hovorím priateľke uvar ryžu, neboj sa starého kozáka nič neprekvapí.S dvoch kureniec a zásob v komore uvaril guľáš pre 13 ľudí. Do hodiny aj s prípravou bolo uvarené za 10€ .Všetci boli spokojný a sestra pýtala recept nechcel som s pravdou von tak som povedal niekde som ho založil.

12 - 13
porcií
20 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurence vykostíme nakrájame na kúsky. Cibuľu a pór nakrájame na drobno dáme na olej dusiť do 7L hrnca. Po chvíle dusenia pridáme mäso nech sa zatiahne do biela. Pridáme paradajky aj so šťavou podlejeme vývarom pridáme čili papričky a varíme do mäkka.
  2. Ďalej pridáme z konzerv fazuľu aj z nálevom, hrášok, kukuricu bez nálevu a stále varíme.
  3. Po chvíli pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú bazalku, oregano aj mleté papriky s čiernym korením. Chvíľu povaríme pripadne dosolíme a vlejeme rozmiešaný zemiakový škrob vo vode. Povaríme ešte asi 5 minút a odstavíme zo sporáka. Toto jedlo bez prípravy na dobrom sporáku je hotové asi za pol hodiny. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo chlebom. Dobrú chuť.