Kurča s paradajkovou omáčkou

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou

Autor receptu: podravka

Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať sa trvalou súčasťou vášho jedálnička.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V panvici na rozohriatom oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie mäso.
  2. Pridáme pretlačený cesnak a mrazený hrášok, krátko spolu osmažíme a pridáme pasírované paradajky .
  3. Ochutíme jednou lyžicou vegety, prilejeme víno a na miernom plameni necháme variť po dobu 5-10 minút.
  4. Pred podávaním podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  5. Podávame spolu s uvarenými gnocchi, posypané hoblinami nastrúhaného parmezánu.