Kura po sečuánsky (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Chodíme naň občas do čínskej reštaurácie, ale aj doma sa dá chutne vyčariť.

4-5
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky, alebo hrubšie rezance. Zľahka osolíme a premiešame so škrobovou múčkou. Na panvici wok rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme a uchováme v teple.
  2. Do výpeku vložíme pokrájaný zázvor, najemno pokrájaný cesnak a očistené a nakrájané čili papričky. Všetko spolu krátko orestujeme.
  3. Mrkvy,cibuľu a hlivu očistíme a pokrájame, časť mrkvy na julien a časť na plátky a pridáme do panvice. Premiešame a opekáme cca 5 minút.
  4. Kuracie mäso vrátime späť do panvice, pridáme biele víno, sójovú omáčku a na tenké plátky nakrájanú jarnú cibuľku a pór. Zľahka premiešame, dosolíme a okoreníme.
  5. Môžeme podávať, vhodnou prílohou je ryža.