Kura po sečuánsky (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Chodíme naň občas do čínskej reštaurácie, ale aj doma sa dá chutne vyčariť.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky, alebo hrubšie rezance. Zľahka osolíme a premiešame so škrobovou múčkou. Na panvici wok rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme a uchováme v teple.
- Do výpeku vložíme pokrájaný zázvor, najemno pokrájaný cesnak a očistené a nakrájané čili papričky. Všetko spolu krátko orestujeme.
- Mrkvy,cibuľu a hlivu očistíme a pokrájame, časť mrkvy na julien a časť na plátky a pridáme do panvice. Premiešame a opekáme cca 5 minút.
- Kuracie mäso vrátime späť do panvice, pridáme biele víno, sójovú omáčku a na tenké plátky nakrájanú jarnú cibuľku a pór. Zľahka premiešame, dosolíme a okoreníme.
- Môžeme podávať, vhodnou prílohou je ryža.