Kura na troch horčiciach

Autor receptu: mlynarka

Tento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr aj my), keď sa ho odhodláte vyskúšať, už naň nedáte dopustiť :o)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na úvod je nutné spomenúť, že horčice, lekvár i zmes mrazenej zeleniny môžu byť akékoľvek - aké komu čo najviac chutí - z vlastnej skúsenosti viem, že čím bláznivejšie kombinácie, tým lepší výsledok. :o)))
  2. Lekvár a tri druhy horčice (zo všetkého po jednej polievkovej lyžici), soľ, korenie a kari korenie (podľa vlastnej chuti) dobre vymiešame do homogénnej zmesi. Umyté a vyčistené kurča touto zmesou dobre vytrieme z vnútra aj na povrchu.
  3. Kurča vložíme do pekáča, obložíme plátkami slaniny a masla. Na vrch nasypeme zeleninovú zmes. Pečieme zakryté, pred dokončením odkryjeme, a zapečieme do chrumkava. Podávame s ľubovoľnom prílohou. Dobrú chuť!