Kura na spôsob bažanta

Autor receptu: lamey

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča naporcujeme na jednotlivé časti (stehná, prsia...). Z chrbta urobíme vývar, ktorý neskôr využijeme na podliatie - nemusí byť.
  2. Na troche oleja rozpražíme cibuľku takmer až do hneda. Mäso orestujeme v hrnci z oboch strán dozlatista. Ochutíme soľou, čiernym korením, červenou paprikou, novým korením a bobkovým listom. Pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu a petržlen. Podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 30 minút domäkka. Potom pridáme malinový džem a už bez pokrievky varíme ešte 10-15 minúť, aby sa prebytočná tekutina odparila.
  3. Ako príloha sa hodia halušky alebo opečené zemiaky.