Kura - hurá, leto! (fotorecept)
Autor receptu: lencsejani
Pripravoval som ho z vlastnej úrody papriky a paradajok:-)
4 porcie |
30 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise zmiešame slnečnicový olej, horčicu, koreniny, sójovú omáčku, surové vajcia. Pridáme na kocky pokrájané oblanšírované a kože zbavené paradajky, pokrájanú zelenú papriku a vykostené kuracie mäso stiahnuté z kože. Necháme marinovať v tomto náleve v chladničke deň dopredu, alebo aspoň 2 hodiny pred prípravou.
- Na olivovom oleji opražíme na polmesiačiky nakrájané nakladané uhorky a cibuľu
- Pridáme naloženú mäsovú zmes a na väčšom ohni popražíme za občasného premiešania. Posolíme.
- nepridávame absolútne žiadnu vodu, všetko sa bude dusiť vo vlastnej šťave a ešte k tomu nezakryté! Na obrázku vidieť množstvo šťavy, ktoré sa behom dusenia zredukuje do potrebného množstva. Chute sa perfektne prepoja. Trvá to asi 30-35 minút.
- hotové jedlo vyzerá takto: mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka má fantastickú chuť.
- Jedli sme to s dusenou ryžou, ale hodia sa aj zemiaky varené aj opekané. Prajem vám dobrú chuť!