Kukuričné lievance

Kukuričné lievance bez lepku

Autor receptu: novalim

Už ste niekedy ochutnali kukuričné lievance bez lepku? Toto jedlo máme veľmi radi nielen pre jeho fantastickú chuť.* Je to jedlo, vďaka ktorému trochu “preriedime” chladničku a spotrebujeme napríklad otvorenú konzervu s kukuricou. Alebo dojeme ten posledný šúľok varenej kukurice. Kukuričné lievance bez lepku chutia skvelo s našľahanou fetou a bylinkami.

14
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix PK zmiešame s kukuričnou múkou Novalim, primiešame soľ a sušené droždie. Vodu, kyslé mlieko a vajce rozmiešame do homogénnej zmesi a vlejeme ju do suchých prísad. Všetko spolu dobre premiešame metličkou, aby vznikla hladká polohustá hmota. Prikryjeme ju fóliou a necháme asi 10 minút odpočinúť.
  2. Z varenej kukurice opatrne nožom zrežeme zrniečka (alebo scedíme kukuricu z konzervy) a kukuricu primiešame do pripraveného cesta. Po premiešaní ho necháme ešte 10 minút odstáť, aby sa na povrchu vytvorili bublinky.
  3. Na dno panvice nalejeme olej (asi 2-3 mm na výšku). Olej necháme dobre rozohriať. Lyžicou kladieme do zohriateho oleja kôpky, uhladíme ich na povrchu do tvaru menších lievancov a z oboch strán ich krátko osmažíme do zlatista. Osmažené kukuričné lievance bez lepku vyberieme a necháme odkvapkať od oleja na kuchynskej papierovej utierke.
  4. Na šľahanú fetu vložíme všetky prísady do misky alebo mixovacej nádoby a ponorným mixérom ich vyšľaháme do krémova. Kukuričné lievance bez lepku podávame s našľahanou fetou, na ktorú sme nasekali čerstvý kôpor (alebo iné bylinky).