Krúpová polievka

Krúpová polievka so žihľavou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju jarnou bylinou príde určite vhod.

4
porcie
30 (+namáčanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Krúpy vopred namočíme na cca 12 hodín do vody. Budú rýchlejšie a lepšie uvarené.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci vyškvaríme.
  3. Pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť cibuliek a orestujeme.
  4. Vložíme krúpy aj s vodou, v ktorej sa namáčali, dolejeme studenou vodou, osolíme, okoreníme a varíme domäkka.
  5. Keď sú krúpy uvarené, pridáme na kolieska nakrájanú zelenú časť cibuliek a na malé kúsky nasekanú žihľavu. Povaríme ešte 5 minút a podávame.