Krupicový nákyp s marhuľami

Autor receptu: kadlin

Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak prečo sa s receptíkom nepodeliť?

4
porcie
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z mlieka, práškového cukru a detskej krupice si uvaríme kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.
  2. Do kaše vmiešame limetkovú šťavu, jedno rozšľahané vajce, vanilínový cukor a jogurt zmiešaný s dvomi žĺtkami.
  3. Z bielkov a krupicového cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
  4. Vymastíme a vysypeme múkou menšiu zapekaciu misu. Rozotrieme masu, do ktorej uložíme scedené marhule a povrch pokvapkáme rozpusteným maslom.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30-40 minút, pokým nie je povrch zlatistý. Po upečení poprášime práškovým cukrom a prelejeme javorovým sirupom. Dobrú chuť! :-)