Krupicový nákyp s marhuľami
Autor receptu: kadlin
Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak prečo sa s
receptíkom nepodeliť?
4 porcie |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, práškového cukru a detskej krupice si uvaríme kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.
- Do kaše vmiešame limetkovú šťavu, jedno rozšľahané vajce, vanilínový cukor a jogurt zmiešaný s dvomi žĺtkami.
- Z bielkov a krupicového cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
- Vymastíme a vysypeme múkou menšiu zapekaciu misu. Rozotrieme masu, do ktorej uložíme scedené marhule a povrch pokvapkáme rozpusteným maslom.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30-40 minút, pokým nie je povrch zlatistý. Po upečení poprášime práškovým cukrom a prelejeme javorovým sirupom. Dobrú chuť! :-)