Krupicovo-mäsové knedlíky
Autor receptu: 3sandra3
z českého časopisu Katka Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a najemno nastrúhame. Primiešame k nim krupicu, vajce a soľ. Premiešame a pridáme horúce mlieko. Vypracujeme cesto. Necháme 20 minút odpočinúť.
- Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú šunkovú salámu , mäso a orestujeme. Pridáme trocha soli a mletého korenia, roztlačený cesnak a smažíme 5 minút. Necháme vychladnúť.
- Cesto si rozdelíme na rovnaké diely, naplníme mäsovou zmesou a urobíme guľatý knedlík.
- Knedlíky dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Jemne premiešame a odpichneme odo dna. Uvarené plávajú na hladine. Vyberieme. Môžeme podávať s dusenou červenou kapustou.
|