Krupicovo-mäsové knedlíky

Autor receptu: 3sandra3

z českého časopisu Katka

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a najemno nastrúhame. Primiešame k nim krupicu, vajce a soľ. Premiešame a pridáme horúce mlieko. Vypracujeme cesto. Necháme 20 minút odpočinúť.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú šunkovú salámu , mäso a orestujeme. Pridáme trocha soli a mletého korenia, roztlačený cesnak a smažíme 5 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Cesto si rozdelíme na rovnaké diely, naplníme mäsovou zmesou a urobíme guľatý knedlík.
  4. Knedlíky dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Jemne premiešame a odpichneme odo dna. Uvarené plávajú na hladine. Vyberieme. Môžeme podávať s dusenou červenou kapustou.