Šúľance
Krupicové šúľance s makom
Autor receptu: jankadomka
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a necháme ju vychladnúť.
- Do vychladnutej kaše zamiešame vajíčko a múku. Múku pridávame radšej postupne, aby vzniklo nelepivé a tvarovateľné cesto. Dôležité je ho neurobiť príliš tuhé, aby boli šúľance pekne jemné a mäkké. ?
- Predtým ako začneme robiť šúľance, dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom sa budú variť. Z cesta urobíme valček. Nakrájame ho na menšie kúsky, z ktorých ušúľame šúľance. Hádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyberieme ich.
- Hotové šúľance polejeme rozpusteným maslo a posypeme makom a cukrom podľa vlastnej chuti ?