Šúľance

Krupicové šúľance s makom

Autor receptu: jankadomka

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a necháme ju vychladnúť.
  2. Do vychladnutej kaše zamiešame vajíčko a múku. Múku pridávame radšej postupne, aby vzniklo nelepivé a tvarovateľné cesto. Dôležité je ho neurobiť príliš tuhé, aby boli šúľance pekne jemné a mäkké. ?
  3. Predtým ako začneme robiť šúľance, dáme zovrieť vodu do hrnca, v ktorom sa budú variť. Z cesta urobíme valček. Nakrájame ho na menšie kúsky, z ktorých ušúľame šúľance. Hádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyberieme ich.
  4. Hotové šúľance polejeme rozpusteným maslo a posypeme makom a cukrom podľa vlastnej chuti ?