Krupicová kaša z domáceho ovseného mlieka

jamesdarmody - fotkajamesdarmody, 21. mája 2014

Už ako malé dieťa som zbožňoval krupicovú kašu a tak ma napadlo, že keď si robím domáce rastlinné mlieka, tak z nich vyskúšam pripraviť Zobraziť celý popisUž ako malé dieťa som zbožňoval krupicovú kašu a tak ma napadlo, že keď si robím domáce rastlinné mlieka, tak z nich vyskúšam pripraviť túto detskú pochúťku, na ktorej si pochutnajú aj dospelí.

Suroviny

100 g
1 l




Postup

  1. 1

    Večer som zalial vločky horúcou vodou, v pomere 1 liter vody na 100 gramov vločiek, a nechal ich cez noc jašiť :) Ak chcete mať mlieko hustejšie, pridajte vločiek viac, ako ho chcete redšie, tak menej vločiek. Ráno som obsah nádoby rozmixoval, precedil a voilà, máme ovsené mlieko. Ak chcete sladiť, tak doslaďte, ja som nesladil.

  2. 2

    Následne varíme ako klasickú krupicu. A teda dáme variť ovsené mlieko a postupne pridávame po lyžičke krupicu až pokiaľ nebudeme mať hustotu takú, akú si predstavujeme. Niekto má rád krupicu riedku, niekto ju má rád z hrudkami, to nechám na vás.

  3. 3

    Následne len dáme na tanier a ozdobíme. Ja som zvolil mak, škoricu, banány a maliny. Nepoužil som žiadne sladilo, pretože ovocie je sladké dosť. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

safran
Obrázok je pekný :-) viac ako dosť.
štipka soli a lyžička medu a je to - akurát .-)
livinka
mňam! inak ako dlho ti vydrží ovsené mlieko v chladničke? chystám sa robiť svoje domáce mliečka, hlavne ovsené, makové a mandľové, tak by ma zaujímalo, či robiť v menších množstvách (lebo dlho nevydržia) alebo môžem aj vo väčších :)
sandraviglasova
naozaj výborný nápad! :-) vidíš, ja som si na raňajky namáčala vločky do vody, aby mi zmäkli a tú vodu som vylievala, vôbec ma to nenapadlo nejak to využiť :-) ďakujem, že si mi otvoril oči :-) chuť a vôňu vločiek milujem a toto určite vyskúšam :-)
jamesdarmody
@livinka vieš čo, ja som zatiaľ robil ovsené a makové a vždy som robil liter. Neviem ako dlho to vydrží v chladničke, pretože mne to nevydržalo ani deň a vždy som to buď použil do koláča alebo proste vypil :) :D
livinka
@jamesdarmody.. trochu som si myslela, že sa dočkám tejto odpovede :D ale predpokladám, že nad tým zbytočne stresujem.. keďže tiež plánujem robiť mliečka hlavne kvôli vareniu/pečeniu, tak mi asi tiež nezostanú len tak stáť v chladničke.. ďakujem! :)