Krupicová kaša z domáceho ovseného mlieka
Autor receptu: jamesdarmody
Už ako malé dieťa som zbožňoval krupicovú kašu a tak ma napadlo, že keď si robím
domáce rastlinné mlieka, tak z nich vyskúšam pripraviť túto detskú pochúťku, na ktorej si
pochutnajú aj dospelí.
Postup
- Večer som zalial vločky horúcou vodou, v pomere 1 liter vody na 100 gramov vločiek, a nechal ich cez noc jašiť :) Ak chcete mať mlieko hustejšie, pridajte vločiek viac, ako ho chcete redšie, tak menej vločiek. Ráno som obsah nádoby rozmixoval, precedil a voilà, máme ovsené mlieko. Ak chcete sladiť, tak doslaďte, ja som nesladil.
- Následne varíme ako klasickú krupicu. A teda dáme variť ovsené mlieko a postupne pridávame po lyžičke krupicu až pokiaľ nebudeme mať hustotu takú, akú si predstavujeme. Niekto má rád krupicu riedku, niekto ju má rád z hrudkami, to nechám na vás.
- Následne len dáme na tanier a ozdobíme. Ja som zvolil mak, škoricu, banány a maliny. Nepoužil som žiadne sladilo, pretože ovocie je sladké dosť.
Prajem dobrú chuť :)