Krupicová kaša z domáceho ovseného mlieka

Autor receptu: jamesdarmody

Už ako malé dieťa som zbožňoval krupicovú kašu a tak ma napadlo, že keď si robím domáce rastlinné mlieka, tak z nich vyskúšam pripraviť túto detskú pochúťku, na ktorej si pochutnajú aj dospelí.

Postup

  1. Večer som zalial vločky horúcou vodou, v pomere 1 liter vody na 100 gramov vločiek, a nechal ich cez noc jašiť :) Ak chcete mať mlieko hustejšie, pridajte vločiek viac, ako ho chcete redšie, tak menej vločiek. Ráno som obsah nádoby rozmixoval, precedil a voilà, máme ovsené mlieko. Ak chcete sladiť, tak doslaďte, ja som nesladil.
  2. Následne varíme ako klasickú krupicu. A teda dáme variť ovsené mlieko a postupne pridávame po lyžičke krupicu až pokiaľ nebudeme mať hustotu takú, akú si predstavujeme. Niekto má rád krupicu riedku, niekto ju má rád z hrudkami, to nechám na vás.
  3. Následne len dáme na tanier a ozdobíme. Ja som zvolil mak, škoricu, banány a maliny. Nepoužil som žiadne sladilo, pretože ovocie je sladké dosť. Prajem dobrú chuť :)