Jahodová torta

Krtkova torta jahodová (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Poteší svojou chuťou malých aj veľkých. Ovocie sa môže obmieňať podľa sezóny alebo toho, čo máme doma.

10-12
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Zmäknuté maslo so zbytkom cukru vyšľaháme do hladka. Do maslovej hmoty vmiešame postupne po jednom žĺtku, vlažné mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Na tri razy pridáme do cesta tuhý sneh z bielkov, ktorý vmiešame varechou.
  2. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus nožom po celom obvode asi 1 cm od okraja nakrojíme a stred vyberieme cesto, ktoré rozdrobíme. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a pripravíme suroviny na plnku.
  4. Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, tvaroh a došľaháme do tuha. Stred korpusu vyplníme jahodami.
  5. Nanesieme plnku a vrch torty posypeme rozdrobeným korpusom do tvaru kopčeka. Odložíme do chladničky stuhnúť.