Jahodová torta
Krtkova torta jahodová (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Poteší svojou chuťou malých aj
veľkých. Ovocie sa môže
obmieňať podľa sezóny alebo toho, čo
máme doma.
10-12 porcií |
50 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Zmäknuté maslo so zbytkom cukru vyšľaháme do hladka. Do maslovej hmoty vmiešame postupne po jednom žĺtku, vlažné mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Na tri razy pridáme do cesta tuhý sneh z bielkov, ktorý vmiešame varechou.
- Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus nožom po celom obvode asi 1 cm od okraja nakrojíme a stred vyberieme cesto, ktoré rozdrobíme. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a pripravíme suroviny na plnku.
- Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, tvaroh a došľaháme do tuha. Stred korpusu vyplníme jahodami.
- Nanesieme plnku a vrch torty posypeme rozdrobeným korpusom do tvaru kopčeka. Odložíme do chladničky stuhnúť.