Dusená krkovička
Dusená krkovička

Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu

marek135 - fotkamarek135, 11. júna 2017
Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu
Foto: marek135

Recept mám od super kamaráta :) a chutí to naozaj zaujímavo

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
0,5 l
3 ks
1 väčší ks
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku si okoreníme podľa vlastnej chuti (soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opečenú hotovú krkovičku vložíme do misy a necháme v teple.

  2. 2

    Do výpeku vlejeme čierne pivo a pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájané na väčšie kusy. Okoreníme, osolíme a dusíme zeleninu v pive do polomäkka. Potom zeleninu odoberieme vedľa do misky.

  3. 3

    Do tohto výpeku po zelenine a krkovičke nalejeme džús a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a urobíme omáčku. Dochutíme soľou a mčk.

  4. 4

    Krkovičku podávame poliatu s omáčkou a ako prílohu zemiakovú kašu a zeleninu z výpeku. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Uff, toto by mi teda nikdy nenapadlo. U mňa víťazí klasika grilovaná s chlebom a horčicou.
Zaujímavé! Mohlo by mi to chutiť, mne mäso a sladké k sebe pasujú.