Krkovička s kelom a kroketami
Autor receptu: renate
skvelý nedeľný obed, ktorý všetkým chutil! :-)
5 porcií |
100 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Bravčovú krkovičku narezanú na plátky si jemne naklepeme, osolíme, pridáme červenú papriku, pokvapkáme olejom a necháme odstáť...
- očistíme a nasekáme kel a najemno narežene cibuľu. Cibuľku spražíme do ružova na oleji a pridáme kel, soľ a rascu. Podlejeme decilitrom vody a necháme dusiť. Po zmäknutí odstavíme a pridáme 2 čajové ližičky octu.
Krkovičku z oboch strán opečieme na panvici.
- Potom pridáme polievkovú lyžicu horčice a podlejeme trošku vodou a necháme pomali variť hodinku
- Po hodinke som krkovičku preložila na pekáč, podliala šťavou a nechala pol hodinky zapiecť.
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme 2 žĺtka, hrubú múku, soľ, nasrúhaný syr, soľ a deci vody. Všetko spolu vypracujeme na cesto, z ktorého tvarujeme guličky a následne ich obalíme v srúhanke.
- krokety vysmážame na horúcom oleji...
- ...a potom ich vyberáme jemne na servítku, alebo kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný olej.
Prajem všetkým dobrú chuť!