Krkovička s kelom a kroketami

Autor receptu: renate

skvelý nedeľný obed, ktorý všetkým chutil! :-)

5
porcií
100 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčovú krkovičku narezanú na plátky si jemne naklepeme, osolíme, pridáme červenú papriku, pokvapkáme olejom a necháme odstáť...
  2. očistíme a nasekáme kel a najemno narežene cibuľu. Cibuľku spražíme do ružova na oleji a pridáme kel, soľ a rascu. Podlejeme decilitrom vody a necháme dusiť. Po zmäknutí odstavíme a pridáme 2 čajové ližičky octu. Krkovičku z oboch strán opečieme na panvici.
  3. Potom pridáme polievkovú lyžicu horčice a podlejeme trošku vodou a necháme pomali variť hodinku
  4. Po hodinke som krkovičku preložila na pekáč, podliala šťavou a nechala pol hodinky zapiecť. Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme 2 žĺtka, hrubú múku, soľ, nasrúhaný syr, soľ a deci vody. Všetko spolu vypracujeme na cesto, z ktorého tvarujeme guličky a následne ich obalíme v srúhanke.
  5. krokety vysmážame na horúcom oleji...
  6. ...a potom ich vyberáme jemne na servítku, alebo kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný olej. Prajem všetkým dobrú chuť!