Pečená krkovička
Krkovička na rajčinkách a cibuľke
Autor receptu: georges
Rýchly, chutný a nenáročný
recept pre viac ľudí.
6 porcií |
80 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Krkovičku nakrájame na 1 cm široké pláty, okoreníme a prudko osmažíme na rozpálenej panvici asi 20 sekúnd z každej strany.
- Do pekáča nakrájame a rozdrobíme cibuľu a rajčiny na väčšie kusy, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme plátky masla a celé premiešame.
- Na vrch naukladáme osmahnuté pláty krkovičky a na vrch nastrúhame cesnak.
- Pečieme zakryté cca 1 hodinu na 180 °C v predhriatej trúbe. A asi po 40 minútach plátky mäska otočíme, aby bolo mäkké a šťavnaté, prípadne pridáme menšie množstvo vody. Po hodine necháme odokryté dôjsť v rozohriatej vypnutej trúbe. Prílohu podla vlastnej chuti, ale hodí sa asi všetko. Prajem dobrú chuť ;)