Pečená krkovička

Krkovička na rajčinkách a cibuľke

Autor receptu: georges

Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.

6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na 1 cm široké pláty, okoreníme a prudko osmažíme na rozpálenej panvici asi 20 sekúnd z každej strany.
  2. Do pekáča nakrájame a rozdrobíme cibuľu a rajčiny na väčšie kusy, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme plátky masla a celé premiešame.
  3. Na vrch naukladáme osmahnuté pláty krkovičky a na vrch nastrúhame cesnak.
  4. Pečieme zakryté cca 1 hodinu na 180 °C v predhriatej trúbe. A asi po 40 minútach plátky mäska otočíme, aby bolo mäkké a šťavnaté, prípadne pridáme menšie množstvo vody. Po hodine necháme odokryté dôjsť v rozohriatej vypnutej trúbe. Prílohu podla vlastnej chuti, ale hodí sa asi všetko. Prajem dobrú chuť ;)