Krkovička na cesnaku

Autor receptu: elekra

Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na tanieri niečo iné.

4
porcie
10 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krkovičku umyjem, osuším a naklepem, ochutím soľou, korením a drvenou rascou a narežem na tuhých miestach.
  2. Opražím na oleji s obidvoch strán,
  3. pridám rozotretý cesnak,
  4. podlejem teplou vodou a nechám podusiť.
  5. Dnes som pridala očistené a pokrájané šampiňóny.
  6. Ochutila som ich tými istými koreninami ako mäso.
  7. Nechala som chvíľu podusiť
  8. a hotové
  9. som podávala s varenými zemiakmi a hlávkovým šalátom v sladkokyslom náleve.