Krevetová omáčka
Krevetová omáčka

Krevety v omáčke s nádychom stredomoria fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 16. septembra 2017

Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 - 5 strúčikov
1 ks (príp. malá cibuľa)
2 lyžice
150 g
1 hrsť
80 g
15 cl
20 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici zohrejeme maslo a pridáme očistené a osušené krevety. Prudko opečieme, treba vysokú teplotu, ak použijete obyčajné maslo rátajte s prskaním, ale chvíľu to vydržíte. K opečeným krevetám prihodíme nasekaný cesnak a krátko opekáme, aby nezhorkol. Osolíme a okoreníme.

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečené krevety preložíme z panvice. Pridáme nasekanú šalotku, prípadne cibuľu. Opečieme, pridáme nakrájamé sušené paradajky a zalejeme vínom. Necháme asi 4 - 5 minút zredukovať. Prilejeme smotanu, vhodíme špenátové listy a nastrúhaný parmezán.

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opäť chvíľu povaríme, už len toľko čo zavädnú špenátové listy a rozpustí sa syr. Ak sa vám zdá omáčka hustá, pridajte za varešku vody, v ktorej sa varia cestoviny, ak riedka prisypte parmezán, prípadne trochu nechajte zredukovať. Na úplný záver prihodíte opečené krevety s cesnakom, posypete petržlenovou vňaťou a zakvapnete trochou limetkovej šťavy a máte hotový obed.

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvoliť prílohu bude už len na Vás, u nás cestoviny a nemal by chýbať pohár vina :) Dobrú chuť prajem...

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@radost veru sú to dobré chrobáky, koštujte. @zolik mne tam špenát chutí, našťastie mi ho nikto na ZŠ nezhnusil :) @snowflake , @monty 469 nám chutilo, dúfam, že by aj Vám, @afataga vidíš ako som sa zopsula :) a veru som sa na tú kombináciu syr a ryby pozrela, neodporúčajú to dokopy, takže ak má niekto problém s trávením, tak nech ten syr radšej vynechá, my sme na šťastie tolerantní doma :) Ďakujem Vám za nahliadnutie, pekný zvyšok dňa prajem.
Zdravím @Zuzanka naša :-) ,rada ta tu zasa vidim aj s receptom ;-P Veru obcas pokukujem v obchode po tychto "červíkoch" -"schrims" ale bála som sa,ako ich chutne pripraviť.Teraz uz budem mat jeden receptík podla ktoreho ich veru vyskusam :-) Pekny den!

Pridaj komentár k receptu: