Krevety v kokosovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: methi

Postup

  1. Zohrejeme v panvici ghí a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu, domäkka.
  2. Pridáme kurkumu, mletý koriander a minútku popražíme.
  3. Pridáme nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka trochu nerozpadáva.
  4. Prilejeme kokosové mlieko, pridáme garam masala a privedieme do varu, dobre premiešame a vypneme. Necháme vychladnúť.
  5. Zmes s kokosovým mliekom rozmixujeme na hladkú omáčku.
  6. Omáčku vrátime do hrnca a privedieme k varu.
  7. Pridáme soľ a krevety, ktoré sme pred tým pokvapkali šťavou z citróna a nechali 30 minút uležať. Znova privedieme omáčku do varu, zmiernime oheň a varíme prikryté asi 3-5 minút, väčšie krevety 8 minút.
  8. Podávame s ryžou.