Krevety s rukolovým šalátom a prepeličím vajíčkom

Martin Kovarský
šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava, 29. mája 2011
Krevety s rukolovým šalátom a prepeličím vajíčkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
160 g
20 g
12 ks
50 g
20 g
10 g
5 g
15 g, čerstvé
80 g
50 g




Postup

  1. 1

    Krevety prudko opečieme na cesnakovom oleji. Z olivového oleja, balzamica, medu a soli pripravíme dresing.

  2. 2

    Šalát pripravíme z rukoly a cherry paradajok, ktoré pokvapkáme pripraveným dresingom.

  3. 3

    Šalát servírujeme s krevetami v čili omáčke a varenými prepeličími vajíčkami, ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu

vcelka
Chovatelia prepelíc nedajú dopustiť na potenčnú schopnosť svojich vtáčikov...
bozulka
Čo k tomu dodať? Škoda,že to nemám na tanieri a to mi je ľúto...