Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Autor receptu: redakcia
Postup- Baklažán nakrájame
na pásiky, osolíme
a necháme cca 5 minút
stáť.
- Pásiky opláchneme
pod vodou a osušíme.
Tak odstránime ich
horkú chuť. Potom baklažán
okoreníme grilovacím
korením a dáme do
chladničky.
- Vylúpané krevety
opečieme na rozpálenom
oleji, osolíme, okoreníme,
pridáme nasekaný
cesnak, podlejeme vínom,
odstavíme
- Zemiaky očistíme,
nakrájame na kocky
a dáme variť. Do hrnca
nalejeme mlieko, pridáme
štipku soli, keď
mlieko začne vrieť, pridáme
nasekanú petržlenovú
vňať a chvíľku povaríme.
- Odstavíme a zmes
rozšľaháme ponorným
mixérom a precedíme cez
sitko. Uvarené zemiaky
pretlačíme na kašu, pridáme
maslo, rozšľahanú
vňať. Spolu zmes rozmixujeme
na kašu a dochutíme
soľou.
- Baklažán opečieme
na rozohriatej panvici
a podávame s krevetami
a s pyré
|