Krevety na grile s grilovaným baklažánom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.
  2. Pásiky opláchneme pod vodou a osušíme. Tak odstránime ich horkú chuť. Potom baklažán okoreníme grilovacím korením a dáme do chladničky.
  3. Vylúpané krevety opečieme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný cesnak, podlejeme vínom, odstavíme
  4. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme štipku soli, keď mlieko začne vrieť, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a chvíľku povaríme.
  5. Odstavíme a zmes rozšľaháme ponorným mixérom a precedíme cez sitko. Uvarené zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme maslo, rozšľahanú vňať. Spolu zmes rozmixujeme na kašu a dochutíme soľou.
  6. Baklažán opečieme na rozohriatej panvici a podávame s krevetami a s pyré