Krevety

Krevetové „stir fry“

Autor receptu: redakcia

5
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Surové krevety poukladáme na papierovú utierku. Dobre osušíme, zbavíme panciera a črievka. Krevety dáme do veľkej misy a posypeme ich múkou zmiešanou s mletou paprikou. Dobre premiešame, aby boli úplne pokryté.
  2. Do woku alebo väčšej panvice dáme sezamový olej a dobre ho rozpálime. Najskôr pridáme panciere z olúpaných kreviet, ktoré niekoľko minút restujeme. Vyberieme ich a olej precedíme. Olej opäť rozpálime a vložíme doň surové obalené krevety, ktoré smažíme asi 30 sekúnd. Odstavíme z ohňa.
  3. Na omáčku zmiešame v malej miske sójovú omáčku, med, sezamový olej, sladkú čili omáčku, ryžový ocot a cesnak. Potom prelejeme zmes do panvice (woku), dáme na oheň a varíme, pokiaľ omáčka nezhustne.
  4. Do omáčky vložíme restované krevety a dobre poprehadzujeme, aby sa omáčkou dobre obalili. Odstavíme z ohňa a vmiešame nasekané čili a zelenú cibuľku. Servírujeme posypané sezamovými semienkami.