Krevety
Krevetové „stir fry“
Autor receptu: redakcia
Postup- Surové krevety poukladáme na papierovú utierku. Dobre osušíme,
zbavíme panciera a črievka. Krevety
dáme do veľkej misy a posypeme ich
múkou zmiešanou s mletou paprikou.
Dobre premiešame, aby boli úplne
pokryté.
- Do woku alebo väčšej panvice
dáme sezamový olej a dobre ho rozpálime. Najskôr pridáme panciere z olúpaných kreviet, ktoré niekoľko minút
restujeme. Vyberieme ich a olej precedíme. Olej opäť rozpálime a vložíme doň
surové obalené krevety, ktoré smažíme asi 30 sekúnd. Odstavíme z ohňa.
- Na omáčku zmiešame v malej miske sójovú omáčku, med, sezamový olej, sladkú čili omáčku, ryžový ocot a cesnak. Potom prelejeme zmes do panvice (woku), dáme na oheň a varíme,
pokiaľ omáčka nezhustne.
- Do omáčky vložíme restované krevety a dobre poprehadzujeme, aby sa omáčkou dobre obalili. Odstavíme
z ohňa a vmiešame nasekané čili
a zelenú cibuľku. Servírujeme posypané sezamovými semienkami.
|