Lístkové trubičky
Lístkové trubičky

Kremrole fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 2. októbra 2017

Rýchlo, jednoducho, chutne.

40 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

2 bal (2 x 500 g)
Plnka:
1 l
3 bal
1 PL
2 ks
120 g
2 bal
250 g
50 ml
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme, narežeme na pásy a natočíme na formičky. Z jedného cesta mi vyšlo 20 kusov. Ja som použila dve 500-gramové cestá a mala som 40 kusov.

    Kremrole (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme na suchý plech a upečieme.

    Kremrole (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte teplé trubičky stiahneme z formičky.

    Kremrole (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, žĺtkov, cukru, vanilínového cukru, Zlatého klasu a múky uvaríme bežný spôsobom hustý puding. Vychladíme a všľaháme maslo a nakoniec rum.

    Kremrole (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trubičky pomocou cukrárenského vrecka naplníme. Posypeme cukrom. Dobrú chuť prajem.

    Kremrole (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
U nás trubičky - plněné cukrovým sněhem. Paní cukrářka z naší ulice dělala i šátečky - plnila je žloutkovým krémem, stejně jako ty, Katko. O úvodním fotu se mi bude tuto noc zdát - nemá chybu!
U nás tiež veľmi obľúbené, plnené bielkovou penou, zvyknem ich ešte potierať vajíčkom pred pečením. Máš ich pekné, už som dávno nerobila, budem ťa asi nasledovať. Nám našťastie stačí jedno balenie cesta.
Sú krásne a veru tento druh koláčikov je vítaný a nikdy sa nezunuje.Tiež ich robievam a je príma že sú už teraz raz a dva hotové.Kupujem hotové lístkové cesto.Niekedy dávnejšie ma odrádzalo spracovanie domáceho lístkového cesta.
To isté je aj s krémešom.
mnaaam ale som dostala chutky nane asi vyskušam podla tvojho receptíku super vyzeraju určite aj chutia tak dobre, paradne spracovany receptík pochvala :) .

Pridaj komentár k receptu: