Šošovicové karí
Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!* Krémové
špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou krásne zahreje a ulahodí svojou výraznou chuťou. Naviac je jeho príprava úplne
jednoduchá a rýchla. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10-12 minút.
- V druhom hrnci zalejeme šošovicu 150 ml vody a 200 ml kokosového mlieka.
- Šošovicu osolíme, pridáme koreniny, prelisované strúčiky cesnaku a varíme ju prikrytú približne 10 minút.
- Potom k šošovici pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, rozmrazené listy špenátu a ak treba, pridáme ešte viac kokosového mlieka. Varíme prikryté ešte 10 minút.
- Na záver do šošovicového karí vmiešame aj citrónovú šťavu a med a ešte minútu varíme.
- Karí podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou.