Šošovicové karí

Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!* Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou krásne zahreje a ulahodí svojou výraznou chuťou. Naviac je jeho príprava úplne jednoduchá a rýchla. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10-12 minút.
  3. V druhom hrnci zalejeme šošovicu 150 ml vody a 200 ml kokosového mlieka.
  4. Šošovicu osolíme, pridáme koreniny, prelisované strúčiky cesnaku a varíme ju prikrytú približne 10 minút.
  5. Potom k šošovici pridáme nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, rozmrazené listy špenátu a ak treba, pridáme ešte viac kokosového mlieka. Varíme prikryté ešte 10 minút.
  6. Na záver do šošovicového karí vmiešame aj citrónovú šťavu a med a ešte minútu varíme.
  7. Karí podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou.