Pudingový zákusok

Krémové krupicové rezy

Autor receptu: frommykitchendotcom

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli. Keď máme sneh hotový, po jednom pridávame žĺtky a na najmenšej rýchlosti šľaháme ďalej ručným mixérom. Ďalej pridáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao a mleté orechy. Opatrne vmiešame k vaječnej pene, aby nespadla. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20 cm. Pečieme 20 minút na 180 °C.
  2. Ešte teplú piškótu polejeme zohriatym mliekom, do ktorého sme pridali rum a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Vanilkový puding a krupicu rozpustíme v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka dáme zohriať na platňu spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Do zohriateho potom pridáme mlieko s pudingom a krupicou a uvaríme na hustý puding. Hotový ho prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame a po lyžiciach za stáleho miešania pridávame vychladnutý puding .
  4. Vychladnutú piškótu natrieme 3-4 PL Nutelly (trochu ju zohrejeme, aby sa lepšie natierala) a rovnomerne nanesieme krém. Hotový zákusok ešte polejeme ganache, ktorú pripravíme tak, že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu. Koláčik necháme dobre stuhnúť v chlade.