Krémová tekvicová polievka s ďumbierom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a spolu s očisteným a nastrúhaným zázvorom, nadrobno pokrájanými čili papričkami a cukrom speníme na rozohriatom tekvicovom oleji.
  2. Keď cibuľa nadobudne zlatistú farbu, pridáme ocot, opečenú tekvicu a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a varíme na miernom plameni domäkka asi 30 minút. Potom dáme preč tymian a všetko dôkladne rozmixujeme a ešte prepasírujeme cez husté sito.
  3. Pridáme smotanu a za občasného miešania varíme na miernom plameni ďalších 30 minút, pokiaľ polievka nezíska krémovú konzistenciu. Polievku podávame s plátkami nakladaného zázvora, opraženými tekvicovými semenami a kvapkou tekvicového oleja.