Krémová polievka z oranžovej tekvice s jogurtom a pásikmi speck-u
Autor receptu: fafrnok
Toto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-)
Speck je špeciálna, jalovcom ochutená, solená a údená šunka pôvodom z Tirolska, historického regiónu, ktorý od roku 1918 leží čiastočne aj v Taliansku.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 100 °C |
Postup
- Očistenú tekvicu nakrájame na kocky.
- V hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme tekvicu a premiešame asi dve minúty.
- Zalejeme zeleninovým bujónom a privedieme do varu. Varíme cca. 15 minút.
- Všetko dobre rozmixujeme na krém. Pridáme 3/4 jogurtu, miešame a varíme na miernom ohni ešte 1-2 minúty.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.
- Medzitým si na panvici opečieme speck, nakrájaný na pásiky, do chrumkava.
- Naporcujeme polievku a ozdobíme jogurtom a speckom.