Krémová mušľová polievka so šafranom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle urestujeme koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak, zalejeme bielym vínom, pridáme šafran a zredukujeme. Pridáme mušle, zalejeme vodou a pomaly varíme asi 20 minút. Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu a ešte krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením.
  2. Lúpané rajčiny nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ich s mladou cibuľkou na oleji. Osolíme a okoreníme.
  3. Náš tip: Šafran je ľahučký a výdatný, preto ho do jedla stačí pridať len štipku. Farbia a aromatizujú sa ním rôzne jedlá ako ryža, rajčiny, omáčky, polievky atď. Má zvláštnu vôňu a korenistú, horkastú chuť.