Recept je vytvorený z 2 rôznych receptov na internete.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Upečieme jeden plát lístkového cesta vcelku pri 180 °C 15 minút. Potom druhý plát cesta rozrežeme na papieri na pečenie na štvorce 8x8 cm a popicháme a pečieme na 180 °C 15 minút. Dáme vychladnúť.
- 2
Pudingový krém: V 750 ml studeného mlieka rozmiešame 3 žĺtky a 9 PL kryštálového cukru a dáme variť. Vo zvyšných 250 ml mlieka rozmiešame 3 vanilkové pudingy a vylejeme do horúceho mlieka a miešame do zhustnutia. Z 3 bielkov vyšľaháme sneh a zamiešame do horúceho pudingu, aby sa nám nevytvorili hrčky. Dáme vychladnúť a vrch potrieme jemne maslom, aby sa nevytvorila kôra. Vymixujeme si 250 g masla s 2 vanilkovými cukrami do peny. Pridáme vychladnutý puding a vymixujeme do hladka. Krém natrieme na plát lístkového cesta, ktoré sme piekli vcelku.
- 3
Šľahačka: Vyšľaháme 1liter smotany so 4 stužovačmi a 4 PL práškového cukru.
- 4
Natrieme šľahačku na pudingový krém. Na vrch poukladáme upečené štvorce lístkového cesta, ktoré pocukrujeme práškovým cukrom. Dáme stuhnúť.
Tiež krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu