Tekvicové rožteky
Tekvicové rožteky

Krehké rožteky z tekvicových jadierok, originálne a luxusne dobré videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, zajtra o 06:00

Vyskúšajte na Vianoce niečo nové. Tekvicové jadierka dodajú cestu orechový tón, maslo krehkosť a čokoláda tú správnu záverečnú sladkú korunku.

60 ks
porcií
30 (+ odležanie cest minút
príprava
12-14 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g mleté
200 g
90 g
1/2 ČL
štipka
2 PL
160 g
Na ozdobenie:
100 g
2 PL mleté



Postup

  1. 1

    V mise spojíme mleté tekvicové jadierka, múku, cukor, vanilku, soľ, tekvicový olej a nakrájané maslo. Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto. Cesto sformujeme do valčeka, zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Potom z cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky a tvarujeme rovnako veľké rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 12-14 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.

  3. 3

    Po upečení necháme rožteky vychladnúť a potom jeden alebo obidva konce namočíme do roztopenej čokolády a posypeme mletými tekvicovými jadierkami. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu