Krehké rožteky z tekvicových jadierok, originálne a luxusne dobré videorecept
Vyskúšajte na Vianoce niečo nové. Tekvicové jadierka dodajú cestu orechový tón, maslo krehkosť a čokoláda tú správnu záverečnú sladkú korunku.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
V mise spojíme mleté tekvicové jadierka, múku, cukor, vanilku, soľ, tekvicový olej a nakrájané maslo. Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto. Cesto sformujeme do valčeka, zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky.
- 2
Potom z cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky a tvarujeme rovnako veľké rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 12-14 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.
- 3
Po upečení necháme rožteky vychladnúť a potom jeden alebo obidva konce namočíme do roztopenej čokolády a posypeme mletými tekvicovými jadierkami. Necháme stuhnúť.
Tiež rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu