Králik v paradajkovo-medovej marináde
Autor receptu: patroveckypitrs
Pretože sa nám zdal pečený králik suchý, pokúsili sme sa pripraviť ho inak a recept sa nám
osvedčil.
4 porcie |
10 min minút príprava |
70 min minút tepelná úprava |
Postup
- Marináda: olej, chilli omáčka, sójová omáčka, horčica, pretlak, med, korenie, mletá paprika, vodka všetko spolu zmiešame.
Rozporcovaného králika - stehná, ramienka, chrbát - vložíme do marinády na noc do chladničky. Hruď a krk použijeme na vývar , alebo polievku.
- Na samotnú prípravu dáme maslo zohriať do hrnca, v ktorom to budeme dusiť a mäso v ňom opečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme dusiť nakrájanú cibuľu, za chvíľu dusenia pridáme pretlačený cesnak aj nakrájanú mrkvu na kolieska a ešte chvíľu dusíme. Vložíme tam späť mäso a podlejeme vývarom, prikryjeme, ďalej dusíme a počas dusenia postupne pridávame marinádu, v ktorej bolo mäso. Asi po 60 minútach je mäso mäkké a šťavnaté, môžeme ho podávať. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, varené zemiaky, alebo cestovinu podľa chuti. My k tomu robíme ryžu s pohánkou a krúpami v pomere 50%, 25%, 25%. Dobrú chuť!