Králík cibulák na zelenině s pečákama a další fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 26. marca 2015

Protože jsme dva a nechceme jíst týden to samé , tak se snažím udělat vždycky trochu změnu .Králík je trochu podle mně ,ale pečáky Zobraziť celý popisProtože jsme dva a nechceme jíst týden to samé , tak se snažím udělat vždycky trochu změnu .Králík je trochu podle mně ,ale pečáky jsem jen trochu upravil a mám na to svolení od autora receptu ,který je na kuchařském serveru .

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1/4
1 ks
1 ks
2 ks
6 ks
3 PL
1 ČL
100 g
Polievka:
1 ks
1 ks
1/4
1 ks
 (kto chce)
5 ks
1 k
1 balíček
1 kocka
100 g




Postup

  1. 1

    Králíka naporcuji ,zadní stehna a hřbet vykostím.Vykoštěná stehna dám stranou na řízky .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu a cibuli očistím a nakrájím na hrubo ,dám do pekáče ,přidám naporcovaného a prošpikovaného králíka ,sádlo ,koření ,osolíme , a hrnek vody ,přikryju a dám do trouby na 200 stupňů asi na 45 minut a kontroluji průběžně podle potřeby lehce podliji .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečáky .Brambory vybereme stejně velké a pečlivě je umyjeme nejlépe kartáčem .Uděláme řezy do 3/4 a vložíme anglickou slaninu .Z alobalu uděláme mističky do kterých dáme brambory a zakápneme olejem,osolíme .Já je pekl v remosce ale trouba je také moc dobrá .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ještě jednou pečáky v remosce .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jako první si dáme králíka se zeleninou a pečákama .Někdo může říct ,že tu zeleninu vyhodí ,ale já říkám " zelenina jídlu dala co měla ,ale to jídlo jí to vrátilo ,to znamená že ji ochutilo " tak to máme rádi a kdo nemá atˇ si tu zeleninu nedává jako je to u druhého postupu.

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a aby byla změna tak vykoštěný hřbet už dáváme jen se šťávou a zeleninovým salátem .To je trošku menší porce .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a polévka je klasika to snad ani nemusím psát postup .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A protože jsem chtěl trošku změnu ,tak jsem uvařil balíček tortelin s kuřecím masem a použil jsem to s masem obraným z kostí a vnitřnostmi jako vložku do polévky a opět používám zeleninu z polévky ,tak to prosím berte jako můj způsob vaření .Děkuji . No a vznikne z toho toto .

    Králík cibulák na zelenině s pečákama a další (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
tvoj postup varenia je výborný, pretože presne takto postupujem aj ja :-) tiež sme len dvaja tak je lepšie navariť z jedného králika viac jedál... len škoda, že momentálne som králika nevidela hádam aj dva roky... ináč jedlo výborné, s mojim mužom by ste si mohli ruky podať čo sa týka tej zeleniny, ja som práve včera piekla kuracie stehná na zelenine a zelenina bola úplne fantastická, lepšia ako mäso... no a tvoja polievka mi pripomenula detstvo, pretože doma sme chovali králikov a polievka z nich je výborná... no skrátka mne sa páči tvoj recept celý komplet :-)
pusta1
perfektná a chutná príprava šťavnatého králika, výborne ochutené + tie zemiaky so slaninkou spolu upečené v remoske, skvelá príloha, ako vidím aj polievku dobrú si pripravil, kompletné obedové menu, ktoré spolu úžasne harmonizuje, a síce králik + kuracia polievka, i ked som očakávala tajne, že tu bude aj králičia polievka :-)
postup nemá chybu, foto úžasné.
*****
len tak na okraj malá faktická poznámka, králik má len dvestehná, a to zadné, predné sa volajú a sú beháky :-)
Milý@klukovody , nič si z toho nerob, ved vieme, o čo ide a na vareche som už považovaná za známeho "vyrývača" na tému zajac alebo králik a ich stehná D
pusta1
pardon, ospraveedlňujem sa, však to je králičia polievka!!!
len toreteliny sú s kuracím mäskom :-)
katerin
Veľmi sa mi páči tvoj recept,králika máme radi na všetky spôsoby!Ale polievku som ešte neskúšala,tak bude najvyšší čas.
KK 5hviezdičiek
klukodvody
Děkuji všem za příznivé komentáře a jsem moc rád ,že se vám to líbí .@pusta1 mně vůbec nevadí když se přidá faktická poznámka a já tam v podstatě zbytečně uvádím zadní stehna ,protože je to u mně automatické a v kuchyni jsme přední část králíka uváděli jako předek .@mesiar50 tak dneska asi dám další jídlo a určitě tam uvedu ,že jsem použil tvůj způsob zápražky jen upozorňuji ,že jsem trošičku něco pozměnil ale maličko .Použil jsem jen máslo a mouku jsem opražil krátce ,protože jsem potřeboval světlou jíšku ,ale jinak paráda .Dá se s tím dobře pracovat .
mesiar50
@klukodvody
Nemusis uvadzat moje meno(nick) nikde.Mne staci aj tolko,ze si zasmazku odskusal a pacila sa ti.Nema mi co vadit,ze si pouzil maslo,ved kazdy znas si moze upravit jedlo podla svojej chuti.Zelam ti pekny zvysok dna.
jozka2
Dobre si navaril,nechala by som sa ponuknut,ale ja stale cakam na tu tvoju slubenu verziu ineho receptu.
klukodvody
Aha ty čekáš na ten troubový guláš .Promiň ještě jsem se k němu nedostal ale určitě ho udělám a dám vědět .@jozka2
babkamt
chutne si navaril, kk. Polievku z králika varím tiež.
kukulienka71
Králika máme radi, dávno nebol. Páči sa mi tento postup so zeleninou, mám ten istý názor na ňu ako ty, že je vlastne takto aj ona chutná. Pečáky sa tam veľmi hodia, normálne tu naprázdno prehĺtam o polnoci:-)) tvoj servis mi pripomína sladký domov, maminka má také taniere a aj Remosku:-) máš moje sympatie, varíš s láskou a rozumne, je to vidieť:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia