Králičie stehno s hubovo-vajíčkovou náplňou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Králičie stehno umyjeme
a osušíme, vykostíme spodnú
kostičku. Osolíme, okoreníme
a naplníme plnkou, ktorú pripravíme
z húb a vajec ako hustejšiu
praženicu. Takto naplnené
zajačie stehno zabalíme do prosciuttta
a dáme na plech, ktorý
sme potreli olivovým olejom.
Sprudka zapečieme pri 220 °C
asi päť minút.
- Zo šalotky a cesnaku pripravíme
základ, do ktorého pridáme
čerstvý tymian a koreňovú
zeleninu nakrájanú na
kolieska, ktorú dobre orestujeme.
Keď je zelenina dobre
orestovaná, zalejeme ju vínom.
Osolíme, okoreníme a necháme
prevariť.
- Pripraveným základom zalejeme
zajačie stehno. Pomaly
pečieme pri 120 °C zakryté približne
1,5 hodiny. Hotové zajačie
stehná vyberieme a základ
zahustíme maslom.
|