Králičie stehno s hubovo-vajíčkovou náplňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie stehno umyjeme a osušíme, vykostíme spodnú kostičku. Osolíme, okoreníme a naplníme plnkou, ktorú pripravíme z húb a vajec ako hustejšiu praženicu. Takto naplnené zajačie stehno zabalíme do prosciuttta a dáme na plech, ktorý sme potreli olivovým olejom. Sprudka zapečieme pri 220 °C asi päť minút.
  2. Zo šalotky a cesnaku pripravíme základ, do ktorého pridáme čerstvý tymian a koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska, ktorú dobre orestujeme. Keď je zelenina dobre orestovaná, zalejeme ju vínom. Osolíme, okoreníme a necháme prevariť.
  3. Pripraveným základom zalejeme zajačie stehno. Pomaly pečieme pri 120 °C zakryté približne 1,5 hodiny. Hotové zajačie stehná vyberieme a základ zahustíme maslom.