Králičia paštéta s cviklou (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Ešte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad
dostane. Táto paštéta dobre
padne. Nemyslím z postriežky na zem, ale do žalúdka s teplým čajom.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Tu časť z nich. Lalok bravčový a cviklu si vopred uvaríme a necháme vychladnúť. Potom si očistenú cviklu nastrúhame a lalok pokrájame na drobnejšie. To aby nám vošlo do mlynčeku.
- Cviklu, lalok a pečienku pomelieme a počas mletia pridáme aj korenia a cesnak. Nech to spolu prejde. Do pomletého pridáme víno a tuk kačací aj s vajcami. Všetko to osolíme.
- Teraz to mixujeme na hladko. Necháme postať aspoň hodinu. Aby sa chute spolu spojili.
- Po hodine to dáme do pohárov na zaváranie a zavrieme. Mne vyšlo päť pohárov 3.3 dcl. Teraz dáme do pary na 90 minút. Necháme vychladnúť a potom postať v chlade na 10 až 12 hodín a je hotovo. Koľko to vydrží to neviem u nás moc nie. Len prázdne poháre ostanú.
- No a už len natrieť niekde na prechádzke v prírode aj doma. Želám Vám dobrú chuť.